Cât e ziua de lungă, pe marginea drumului se odihnesc câteva obiecte cioplite în piatră cu scoici. Sunt cești, coșuri împletite, ghivece, boluri, mici chestii dintre care poți alege un suvenir din piatra sau un cadou deosebit.

Micile obiecte de artizanat sunt cioplite acolo, aproape pe loc, în calcar cochilifer extras cu trudă din dealul de deasupra. Puteți admira de aproape, în curtea pensiunii, astfel de obiecte cioplite aduse chiar de acolo. Nu costă mult, pentru că meșterii sunt realmente muritori de foame. E suficient să oprești mașina și te întâmpină imediat cineva. Acești artiști populari anonimi contribuie din plin, fără s-o știe, la promovarea turismului local. Mai mult decât alții, plătiți greu pentru asta. Pentru curioși, am marcat aici locul exact pe hartă. Este în Ciuta, pe DN10, după o curbă, pe sensul spre Buzău.

Și un comentariu personal… Am mulți prieteni pe la care mai trec, mereu cu mâna goală. De acum bag o ceșcuță în portbagaj și mi-am rezolvat o grămadă de probleme cu prețul câtorva pachete de țigări. N-ați citit asta.🙂

calcarul cochilifer