Struguri și vinuri2023-06-13T18:15:48+03:00
  • struguri și vinuri in sticla si la butoi

TĂMÂIOASĂ
RIESLING FETEASCĂ
MERLOT BUSUIOACĂ

Fetească albă, Fetească regală, Riesling, Merlot, Busuioacă, Fetească neagră și Tămâioasă românească, emblema Pietroasei. Sunt multe de spus despre struguri și vinuri.

STRUGURI și VINURI

Lucrăm 25 de hectare cu vie din soiurile Tămâioasă românească, Fetească albă, Fetească regală, Riesling, Merlot, Busuioacă de Bohotin și Fetească neagră. Tămâioasa, emblema Pietroaselor, cunoscut ca vin dulce, îl găsiți la noi și ca vin sec și demisec. Toate vinurile noastre au acumulări de zahăr și arome deosebite.

STRUGURII NOȘTRI

struguri și vinuri

Tămâioasă românească – originar din Grecia Antică, este cultivat din timpuri străvechi și pe teritoriul României. Se cultivă în special în podgoriile Cotnari, Dealu Mare, Ștefănești Argeș, Dealurile Craiovei, Drăgășani și Pietroasa. Vinurile produse din Tămâioasă sunt albe, dulci și demidulci, cu o aromă intensă, dulce și florală.

Busuioacă de Bohotin – soi românesc, este specific localității Bohotin din Moldova, de unde îi provine, de altfel, și numele. Este cultivat azi mai ales în podgoriile Huși și Dealu Mare. Din el se obține un vin rosé, dulce sau demidulce, cu un gust deosebit, complex și delicat în același timp. Suportă o învechire de 8-15 ani, moment în care atinge gradul de excelență.

Fetească albă – un vechi soi românesc, cel mai răspândit de la noi din țară datorită capacității mari de adaptare la condițiile climatice și de sol. Se cultivă în Transilvania, Moldova, dar și în podgoria Dealu Mare din Muntenia. Din el se obțin vinuri albe, seci și demiseci, de înaltă calitate. Este un soi medaliat pe plan local și internațional.

Fetească regală – soi originar din județul Mureș, este considerat unul dintre cele mai valoroase soiuri românești. În prezent este cultivat în majoritatea podgoriilor, zonele prielnice fiind Transilvania, Moldova, Crișana și Maramureș. Din el se produc vinuri albe, de calitate, cu o aromă florală, dar și vinuri spumante.

Fetească neagră – soi românesc, cultivat încă din perioada dacilor, provine din vița sălbatică și este de o calitate extraordinară. Azi se regăsește mai ales în regiunea viticolă Moldova, dar și în Dealu Mare sau Ștefănești. Se obține din el un vin roșu memorabil, sec, demisec sau demidulce, cu un parfum care amintește de prune uscate și fructe de pădure.

Merlot – soi internațional, rezistent la temperaturi joase, dar și la secetă, este, alături de Cabernet Sauvignon, unul dintre cele mai răspândite sortimente din lume. Dă un vin roșu, bogat în zaharuri în anii secetoși.

Riesling italian – soi internațional, se cultivă în România pentru vinuri superioare și spumante. Vinul obținut este alb, ușor acidulat, cu personalitate, într-o gamă largă, de la sec la demidulce.

struguri și vinuri

CUM PUTEȚI GUSTA VINURILE NOASTRE

degustare = Consumare pe îndelete și cu plăcere a unor (mâncăruri sau) băuturi; Apreciere cu ajutorul gustului, mirosului, văzului și pipăitului pentru a determina calitățile unui aliment; Atestare de către un specialist a calităților unui vin, prin degustare. Așadar, nimic mai simplu…

VINUL BUN ESTE UȘOR DE FĂCUT. VINUL GROZAV ESTE O ARTĂ

Cea mai simplă definiție a vinificării enunță că acest proces este responsabil de transformarea mustului de struguri în vin. La prima vedere poate părea simplu, însă realitatea din teren este cu totul alta! Dacă sunt implicate și niște pretenții în direcția calității, acest proces cere foarte multă atenție, talent, dedicare și viteză de reacție din partea vinificatorului.

Want to stock our selections of artisanal wines?